TUZLARIJE - BILTEN TK

11.04.2014.
Predstavnici Svjetske banke kod premijera TK


TuzlarijePoboljšanja u sektoru socijalne politike i efikasnost službi za zapošljavanje bila je u fokusu razgovora predstavnika Svjetske banke u Bosni i Hercegovini i premijera Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanića.

Amrudin Nurak, direktor Projekta podrške mrežama sigurnosti i zapošljavanja Svjetske banke i Goran Tinjić, viši oficir za operacije Ureda Svjetske banke u BiH, predstavili su aktivnosti koje se vode kad je u pitanju jedinstveni registar boračkih izdvajanja te govorili o programu korporativnog restrukturiranja.

Premijer Umihanić ukratko je predstavio privrednu kartu Tuzlanskog kantona praveći kratak pregled firmi koje bi mogle biti oživljene i interesantne potencijalnim strateškim partnerima.

U čitavom procesu revitalizacije Konjuha, Dite, TTU, Livinice čelika, Remont-montaže uloga države bila bi samo privremena, rečeno je ovom prilikom.

Napomenuvši da je trenutno cilj zaustavljanje rastrošnosti, premijer Umihanić goste je upoznao i sa detaljima Fonda solidarnosti.

Predstavnici Svjetske banke u BiH ovom su prilikom rekli i da su još neiskorištena sredstva u visini od 10 miliona KM, predviđena za upravljanje čvrstim otpadom, a koja bi trebala biti plasirana kao beskamatna kreditna davanja za projekat regionalnih sanitarnih deponija.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK