TUZLARIJE - BILTEN TK

16.04.2014.
Održan sastanak za rješavanje korištenja Doma Armije u Tuzli


U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona održan je sastanak Radne grupe za rješavanje korištenja prostora Doma vojske FBiH, sa ciljem dogovora o rješavanju problema korištenja prostora Doma Armije u Tuzli.

Tuzlarije


Sastanku su prisustvovali članovi Radne grupe: prof. dr. Mirsad Kunić - ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ivana Veselčić – ministar pravosuđa i uprave, Ruzmira Bajrić – sekretar Ministarstva pravosuđa i uprave, Muhamed Tulumović – predsjednik Općinskog suda u Tuzli, Vedran Lakić – pomoćnik načelnika općine Tuzla.

Također sastanku su prisustvovali i predstavnici Ureda OSCE-a u Tuzli, s ulogom posmatrača. Sastanku se nisu odazvali članovi Radne grupe ispred Univerziteta u Tuzli, iako im je upućen pismeni poziv.

“Željeli smo doći do konačnih rješenja i pronalaženja adekvatnog načina izmještanja fakulteta/akademije Univerziteta u Tuzli iz objekta Doma Armije u Tuzli. Na sastanku su izneseni svi dosadašnji prijedlozi za razrješenje problema ali je također i konstatovano da je isto nemoguće učiniti bez prisustva predstavnika Univerziteta u Tuzli. Dobili smo njihov pisani odgovor da neće doći jer je, kako navode Senat obustavio dalji rad članova Radne grupe imenovane od strane Senata”, kazao je ministar Kunić.

Prof. dr. Mirsad Kunić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona uputit će ponovo poziv predstavnicima Univerziteta u Tuzli- članovima Radne grupe radi poduzimanja aktivnosti koje bi u konačnici dovele do najoptimalnijeg ishoda za sve.

Priredio(la): MONKS TK