TUZLARIJE - BILTEN TK

15.04.2014.
Vlada TK - Kadrovska pitanja
Fadil Šljivić imenovan za policijskog komesara


Tuzlarije
Fadil Šljivić
U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona imenovala je Fadila Šljivića za policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. (Napomena Redakcije: Fadil Šljivić je već obavljao poslove komesara nakon smjene Nedima Mutapčića u periodu od 17.04. do 13.07.2012. godine kada je razriješen na vlastiti zahtjev.)

VladaTK imenovala je privremeni Upravni odbor Javne ustanove “Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona” do konačnog imenovanja Upravnog odbora, a najduže tri mjeseca.

Vlada je donijela Odluku o imenovanju punomoćnika koji, u ime osnivača, vrše ovlašćenja Skupštine JP i to Esada Mušanović kao predsjednika te članovi Radu Pejića i Almaidu Razić koji će preispitati osnovanost Odluka Skupštine preduzeća i imenovati privremeni Nadzorni odbor JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” na period do 90 dana, u skladu sa utvrđenim prijedlogom Vlade Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na imenovanje Hikmeta Imamovića, dipl.ing.rudarstva za direktora Društva DD Tvornica transportnih uređaja Tuzla.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje