TUZLARIJE - BILTEN TK

06.06.2008.
MUP TK - bezbjednost saobraćaja
U toku je sprovođenje Akcionog plana za poboljšanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju


Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je na osnovu dokumenta "Polazne osnove Strategije sigurnosti drumskog saobraćaja FBiH 2008.-2013." započelo sa aktivnostima zacrtanim u akcionom planu MUP TK-a za Tuzlanski kanton.

Osnovni cilj akcionog plana je da se poboljša sigurnosti svih učesnika u saobraćaju kako bi se eliminisali i smanjili uzroci saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama i teže povrijeđenim licima, kao i da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i broj poginulih lica u saobraćaju za oko 5% na godišnjem nivou, odnosno 30% na periodu od 6 godina.

Sve Policijske uprave, odnosno Policijske stanice su već započele sa izvođenjem preventivnih akcija usmjerenih na određene vrste prekršaja, kao što su: korištenje sigurnosnog pojasa, upotreba mobilnog telefona, alkohol, brzina, upotreba kacige za motocikliste i kontrola izduvnih gasova za motorna vozila.

Navedene aktivnosti će biti posebno intezivirane u dane vikenda 07. i 08.06.2008. godine, ali i tokom narednog perioda.

S tim u vezi MUP TK još jedanput apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i pravila i na taj način daju doprinos podizanje nivoa sigurnosti u saobraćaju.