TUZLARIJE - BILTEN TK

23.04.2014.
Počeo 5. sajam GRAPOS-EXPO 2014 u Gračanici


Tuzlarije


Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS-EXPO 2014 zvanično je otvorio premijer TK Bahrija Umihanić.
Pokrenut s ciljem promocije i međusobnog povezivanja poduzetnika, ne samo sa užeg već i inostranog tržišta, i ovogodišnji Sajam će pozitivno utjecati na stvaranje poduzetničke klime i intenziviranje privrede.

To potvrđuje i podatak da na 124 štanda izlaže 278 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Italije, Austrije, Bugarske i Njemačke, a do kraja sajma očekuje se oko 25.000 posjetilaca.

Sajam je organizovan na 5.200 kvadratnih metara zatvorenog i 15.000 otvorenog prostora.

Vlade FBiH i Tuzlanskog kantona su pokrovitelji Sajma a organizatori su BOMS-expo i Općina Gračanica, uz sponzorstvo BH Telecoma, Kovan - Eko line i HST CNC technik.

Otvaranju petog po redu Sajma prisustvovali su brojni ambasadori u BiH, predstavnici entitetskih vlasti, kantonalni ministri i načelnici općina sa područja TK, poduzetnici, prijatelji, kao i drugi gosti.
Drugog dana Sajma GRAPOS-EXPO 2014 bit će održana dva okrugla stola, "Unaprjeđenje poslovnog okruženja u funkciji privrednog razvoja", u organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva TK i "Program poticaja Federalnog ministarstva poduzetništva i obrta u 2014. godini za mala i srednja preduzeća".

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK