TUZLARIJE - BILTEN TK

06.06.2008.
Danas u zgradi Vlade TK
Palestinski ambasador kod premijera TK


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić primio je danas u posjetu palestinskog Abmasadora u Bosni i Hercegovini Njegovu Ekselenciju Dr. Amira Sakera, koji je od nedavno na ovoj funkciji.



Ambasador Saker je premijera Mujića upoznao sa trenutnom situacijom u Palestini, ali i izrazio duboku zahvalnost za sve što građani Bosne i Hercegovine čine za narod u Palestini. Posebnu zahvalnost Ambasador je izrazio Premijeru, Vladi Tuzlanskog kantona, ali i građanima koji su omogućili školovanje palestinskih studenata na Univerzitetu u Tuzli.



Projekat studiranja palestinskih studenata na Univerzitetu u Tuzli traje već treću godinu, a Vlada Tuzlanskog kantona snosi troškove studiranja i smještaja.



Premijer Mujić je zahvalio Ambasadoru što je za jednu od svojih prvih posjeta od kako je imenovan na ovu funciju izabrao Tuzlanski kanton, te mu zaželio mnogo uspjeha u radu i djelovanju na novoj funkciji. Premijer Mujić je obećao da će u skladu sa svojim mogućnostima Vlada Tuzlanskog kantona i dalje nastaviti da pruža podršku palestinskim studentima doprinoseći tako razvijanju prijateljskih odnosa između bosanskohercegovačkog i palestinskog naroda.

Današnjoj posjeti u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali su ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadzić Suljkić, ministar zdravstva Asim Musić i ministar unutrašnjih poslova Sead Omerbegović.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona