TUZLARIJE - BILTEN TK

22.04.2014.
Vlada TK: Do 40% ušteda na godišnjem nivou u korištenju voznog parka

Vlada usvojila Analizu voznog parka Vlade Tuzlanskog kantona sa prijedlogom racionalizacije. Jedan od segmenata racionalizacije je uvođenje Službe za upravljanje voznim parkom Vlade TK.

Zadatak ove službe je da organizuje prijevoz službenika na radne zadatke po njihovoj potrebi iz svih organa Vlade TK, da organizuje optimalan rad voznog parka, da vodi nadzor nad održavanjem vozila, vodi evidenciju o radu vozača, da vodi evidenciju i vrši praćenje i nadzor nad vozilima primjenom savremenih tehnologija putem GPS-a i odgovarajućeg softverskog paketa koji će imati mogućnost evidencije svih potrebnih parametara za analizu i racionalno upravljanje voznim parkom.


Na ovaj način se osigurava centralna evidencija o voznom parku koja će biti osnova za donošenje određenih odluka vezanih za upravljanje, racionalizaciju i praćenje rada voznog parka.

Ovo naročito podrazumijeva i optimalnu iskorištenost cijelog voznog parka, na način da se potrebe za prijevozom unaprijed planiraju i međusobno koordiniraju, kako unutar institucije, tako i među institucijama, kako bi postojeća vozila bila što bolje iskorištena.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK