TUZLARIJE - BILTEN TK

21.04.2014.
Rektor Univerziteta uTuzli i ministar obrazovanja održali sastanak
Potrebno donijeti novi zakon o visokom obrazovanju


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirsad Kunić i rektor Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Enver Halilović održali su sastanak, na kojem su razgovarali o ostvarivanju planova i ciljeva rada.

Tuzlarije


Tokom sastanka, bilo je riječi o pitanjima koja se odnose na potrebe donošenja novog zakona o visokom obrazovanju, novih pedagoških standarda i normativa visokog obrazovanja, koji su se do sada isključivo primjenjivali za prvi ciklus studija, te da se novim standardima obuhvate i drugi i treći ciklus studija.

Potrebno je donijeti i Pravilnik o akreditaciji i eksternoj evaluaciji, a razgovaralo se i o planu upisa i finansijskim pitanjima. Dogovreno je da se zajednički djeluje na promjeni stanja, te je već pokrenuta inicijativa za formiranje interresorne komisije koje će krenuti u procese izrade navedenih dokumenata.

Sastanku su prisustvovale i pomoćnik ministra za obrazovanje i nauku Mersija Jahić i pomoćnik ministra za ekonomsko-finansijska pitanja Jasminka Kurević




MINISTARSTVO OBRAZOVANJA,
NAUKE, KULTURE I SPORTA



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK