TUZLARIJE - BILTEN TK

21.04.2014.
Gračanica: 22.04. - 25.04.
5. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta ˝Grapos - Expo 2014˝

Tuzlarije


Od 22. do 25. aprila u Gračanici će biti održan 5. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „GRAPOS-EXPO 2014“. Sajam na istoj lokaciji kao i ranijih godina organizuju BOMS-expo i Općina Gračanica, uz sponzorstvo BH Telecoma, Kovan - Eko line i HST CNC technik, te uz pokroviteljstvo Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH i Vlade TK.

Cilj organizacije sajma je prvenstveno promocija i afirmacija domaće i privrede iz okruženja. Od 2010. godine kada je organizovan prvi sajam pa do danas, zahvaljujući visokim nivou organizacije i visokim standardima kvaliteta, sajam je izrastao u respektabilnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima. O tome najbolje govori podatak da se ove godine očekuje oko 300 izlagača i do 25.000 posjetilaca. Sajam se organizuje na 5.200 m˛ zatvorenog i 15.000 m˛ otvorenog prostora. I ove godine izlagače i posjetioce očekuju vrhunska organizacija i ponuda. Prema riječima direktora sajma Nedžada Nuhanovića, pripreme teku bez problema, a u ponudi će biti niz zanimljivih sadržaja. U konferencijskom dijelu sajma govorit će se o aktuelnim i zanimljivim temama iz oblasti privrede, poslovanja i podsticaja za mala i srednja preduzeća, upotrebi novih alata i tehnologija u oblasti vodosnabdijevanjai prečišćavanja vode i prekvalifikaciji postojećih kadrova, dok će u organizaciji Evropskog pokreta u BiH biti organizovan poseban okrugli sto, na kome će se između ostalog govoriti o evropskim integracijama i energetskoj efikasnosti.

Pored svega navedenog, u okviru vansajamskih aktivnosti posjetioci će imati priliku posjetiti štand Nogometnog saveza BiH, isprobati neke od atraktivnih nogometnih igara, potpisati se na veliku zastavu koja će sa navijačima naše zemlje otputovati u Brazil, te kupiti neki od suvenira u fan shopu Nogometnog saveza.

Cilj je da se pred odlazak naše nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu dio fantastične nogometne atmosfere prenese i na gračanički sajam. Očekuje se dolazak čelnika Nogometnog saveza, selektora Safeta Sušića, kao i nekih od reprezentativaca BiH. Svaki dan sajma posjetioci će imati priliku osvojiti vrijedne nagrade koje pripremaju učesnici i organizator.

Priredio(la): eKapija.ba