TUZLARIJE - BILTEN TK

30.04.2014.
Imenovan novi Nadzorni odbor Aerodroma Tuzla


Tuzlarije


Kako bi se ispitale indicije o narušenim procedurama tokom imenovanja Nadzornog odbora i Direktora JP Međunarodni aerodrom Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona nedavno je imenovala Skupštinu ovog privrednog društva. Na jučerašnjoj sjednici Skupštine društva (29.04.2014.godine) preispitane su prethodno donesene odluke u vezi sa imenovanjem Nadzornog odbora i Uprave Aerodroma, te su, obzirom da je prethodnim članovima već i istekao mandat, imenovani novi članovi Odbora.

Također, na sjednici je konstatovano i da su prilikom prethodnog izbora uočeni određeni propusti u procedurama za imenovanje Nadzornog odbora, a kasnije i imenovanje Direktora Društva.

Zadatak novoimenovanog Nadzornog odbora u narednom periodu jeste da stvori neophodne pretpostavke za funkcionisanje i dalji razvoj Aerodroma, kojeg Vlada Tuzlanskog kantona smatra strateškim projektom od vitalnog značaja za dalji razvoj Tuzlanskog kantona ali i cijele regije. Također, bit će provedene i zakonom predviđene procedure za imenovanje stalnih upravljačkih organa JP Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Vlada Tuzlanskog kantona na ovaj način još je jednom pokazala svoju opredjeljenost da nastavi pružati podršku radu i daljem razvoju Međunarodnog aerodroma u Tuzli.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK