TUZLARIJE - BILTEN TK

03.05.2014.
Obavještenje o provođenju javne rasprave
Nacrt Zakona o poticajima za zapošljavanje


Zaključkom Skupštine Tuzlanskog kantona prihvaćen je i stavljen na javnu raspravu nacrt Zakona o poticajima za zapošljavanje i intervencijama u privrednim subjektima koja će trajati do 15 dana.

Imajući u vidu da se, prema podacima Federalnog zavoda za zapošljavanje, trenutno na području Tuzlanskog kantona 99.536 lica vodi na evidenciji Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, te da za veliki broj lica koja su u radnom odnosu godinama nisu uplaćivani porezi i doprinosi, Vlada Tuzlanskog kantona je odlučila pripremiti prijedlog Zakona o poticajima za zapošljavanje i intervencijama u privrednim subjektima.

Cilj Vlade Tuzlanskog kantona je da se podstakne zapošljavanje radnika na području Tuzlanskog kantona i time smanji stopa nezaposlenosti. Namjera je, također, da se iz sredstava predviđenih ovim Zakonom podstakne pokretanje proizvodnje i započne rješavanje nagomilanih problema vezanih za status radnika u privrednim društvima u kojima nije moguće trenutno pokrenuti proizvodnju.

S tim u vezi, pozivaju se svi zainteresirani akteri da najkasnije do petka 09. maja 2014. godine dostave eventualne prijedloge, primjedbe ili sugestije na ponuđeni nacrt Ministarstvu razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona na adresu Mije Keroševića 20, 75 000 Tuzla ili putem e-mail-a [email protected].

Nakon isteka roka za provođenje javne rasprave, Ministarstvo razvoja i poduzetništva će sumirati rezultate javne rasprave i sačiniti izvještaj koji će dostaviti Vladi Tuzlanskog kantona i poslanicima Skupštine Tuzlanskog kantona uz prijedlog Zakona.

Nacrt Zakona o poticajima za zapošljavanje i intervencijama u privrednim subjektima

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK