TUZLARIJE - BILTEN TK

18.05.2014.
Situacija sa snabdijevanjem el. energijom se poboljšava
Bez električne energije oko 11.000 domaćinstava na području TK

Nakon povlačenja vode, situacija sa snabdijevanjem električnom energijom na području koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH, postepeno se normalizuje. Broj kupaca bez električne energije konstantno se smanjuje. Trenutno je bez snabdijevanja oko 20 hiljada kupaca.

Tuzlarije


Većina kvarova je otklonjena ili su u fazi otklanjanja. Problem predstavljaju klizišta koja ugrožavaju elektroenergetske objekte.

Bez električne energije je oko 11.000 kupaca na području Tuzlanskog kantona - kompletna područja općina Gračanica i Doboj Istok te naselja Desetine, Cerovi, Rasovac, Toromanovići i Cviljevina u Općini Tuzla i naselja dio Modraca, i Krtova u Općini Lukavac. Također, bez napajanja električnom energijom je naselje Obršine u Općini Teočak

Na području u nadležnosti Elektrodistribucije Zenica bez električne energije je oko 7. 430 kupaca u Zeničko-dobojskom kantonu, od čega najveći broj u Općini Maglaj oko 2.450 kupaca.

U Općini Sanski most na području Unsko – sanskog kantona bez električne energije je oko 33 kupca. Sve raspoložive elektromonterske ekipe su danonoćno na terenu i rade na otklanjaju kvarova.

Ovom prilikom iz JP Elektroprivreda BiH upozoravamo kupce električne energije sa područja koja su bila zahvaćena poplavama da prilikom dolaska električne energije, u svojim objektima, a zbog vlastite sigurnosti, isključe glavne osigurače, provjere instalacije, a potom postepeno uključuju dio po dio instalacije u objektima.

Priredio(la): JP Elektroprivreda BiH