TUZLARIJE - BILTEN TK

16.05.2014.
Gostelja rušila sve pred sobom
Što bliže rijeci to gore! Tako bi se moglo zaključiti nakon obilnih padavina, tako da se ne zna gdje je najteže stanje! Na snimcima Sanela Mumića su stravični prizori iz Golubinjaka-Litve, gdje je rijeka Gostelja porušila nekoliko porodičnih kuća.

Tuzlarije



U svim dijelovima općine Živinice nabujale rijeke i potoci napravili su pravu pustoš. Nekome su porušene kuće, neko je ostao bez zasijanih površina, tako da su posljedice katastrofalne!

Put ka Tuzli preko Dubrava i Ljubača još uvijek je u prekidu i policijski službenici dežuraju kod raskrsnice Kulići i na granici Maline-Ljubače.

Tuzlarije


O katastrofalnim posljedicama poplava rijeke Gostelje slike dovoljno govore same za sebe, pa vam prepuštamo da zaključite koliko su nanijele štete našem kraju!

Poplavljeno preko 3 hiljdae hektara i više od 600 kuća

Tokom trodnevnih poplava u Živinicama je poplavljeno preko tri hiljade hektara zemljišta, preko 600 kuća i prekinuto više saobraćajnica. Opasnost prijeti dalekovodnom stubu za Kladanj, a desetak klizišta je aktivirano, međutim, nakon prestanka padavina očekuje se dalje pomjeranje tla.

Tuzlarije


Prestankom padavina voda se postepeno povlači pa je put kod Đurđevika i dalje za Kladanj postao prohodan. To će omogućiti da se učenici i nastavnici osnovnih škola iz Višće i Živinica, koji su bili na ekskurziji i privremno ostali u Sarajevu, da se danas vrate u Živinice./Š.G.

Priredio(la): Živinice.ba