TUZLARIJE - BILTEN TK

04.12.2008.
Pripreme za izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona Mirzeta Hadžić-Suljkić susreli su se danas sa delegacijom Sportskog saveza Tuzlanskog kantona koju je predvodio predsjednik Saveza prof. Branimir Mikić.



Razgovarano je o pripremama za ovogodšnji izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona, koji će tradicionalno biti održan pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona.
Manifestacija će biti održana u petak 26. decembra ove godine, a već su formirani Izvršni odbor i Žiri ove manifestacije kako bi blagovremeno bile obavljene sve neophodne pripreme za završnu večer. Prema riječima profesora Mikića sve aktivnosti se odvijaju planiranom dinamikom.

Premijer Tuzlanskog kantona i predsjednik Organizacionog odbora ove Manifestacije Enes Mujić je istakao da je ovaj događaj od izuzetne važnosti kako za sportiste i sportske kolektive tako i za Kanton. Prema riječima premijera Mujića ovo je prava prilika da najboljim sportistima odamo javno priznanje ali i da promovišemo sport općenito.

Danas je istaknuto da pripreme za ovu manifestaciju već nagovještavaju da će ovogodišnji Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2008. godinu biti na nivou kakav zaslužuju nabolji sportisti Tuzlanskog kantona.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): V.K.