TUZLARIJE - BILTEN TK

04.06.2014.
Aktivnosti na izradi integrirane Strategije razvoja TK
Održana prva sjednica Kantonalnog odbora za razvoj


Tuzlarije


Nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona formirala Kantonalni odbor za razvoj (KOR) koje je glavno tijelo za proces izrade i revizije Strategije razvoja Tuzlanskog kantona za period 2016.-2020. godina, održana je prva sjednica Kantonalnog odbora za razvoj.

Članovi Kantonalnog odbora za razvoj upoznati su sa procesom izrade Strategije razvoja Tuzlanskog kantona te ulogom Kantonalnog odbora za razvoj u daljim aktivnostima. Predstavljeni su detalji procesa strateškog planiranja, opća struktura integrirane razvojne strategije, način pripreme socio-ekonomske podloge za njenu izradu kao i način uključivanja partnera u strateški proces.

Podršku Vladi Tuzlanskog kantona u izradi strategije pružaju predstavnici Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji je zajednička inicijativa Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija Bosne i Hercegovine (UNDP BiH).

Nakon održanog uvodnog sastanka pred Vladom Tuzlanskog kantona su aktivnosti na izradi integrirane Strategije razvoja Tuzlanskog kantona koja će biti ishodište i jedan od preduslova za konkurisanje za EU fondove, korištenje IPA fondova, kao i za apliciranje za ostale eksterne izvore finansiranja za razvojne programe Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK