TUZLARIJE - BILTEN TK

01.06.2014.
Ostale Odluke Vlade TK donesene na redovnoj sjednici
Vlada TK pomaže Rudniku mrkog uglja ˝Đurđevik˝

TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona iskazala je spremnost za pomaganje Z.D. RMU "Đurđevik" Đurdevik d.o.o. putem omogućavanja reprogramiranog načina izmirenja obaveza primaoca kredita prema davaocu kredita, uvažavajući trenutne uslove poslovanja primaoca kredita. Donesena je odluka kojom se odobrava reprogram povrata novčanih sredstava po osnovu kredita odobrenog po ugovoru zaključenim sa Rudnicima "Kreka" u Tuzli d.o.o., sada pravnim sljednikom.

Rudnik "Đurdevik" preostalu obavezu po osnovu Ugovora u iznosu 2.123.053, 72 KM, otplaćivat ce u periodu 5 godina, od maja 2014. do decembra 2018. godine. Vlada TK također je dala saglasnost na tekst Anexa Ugovora o reprogramu povrata novcanih sredstava po osnovu kredita odobrenog RMU "Đurdevik" Đurdevik d.o.o., sada pravnim sljednikom JP Elektroprivreda BiH, d.d. Sarajevo, Z.D. Rudnici uglja "Đurdevik" Đurdevik d.o.o..

-Vlada TK prihvatila je Informaciju u vezi sa eksproprijacijom nepokretnosti podnosioca prijedloga RMU „Banovići“ d.d. Banovići.

-Vlada je donijela Zaključak o odlaganju štampanja administrativnih taksenih maraka i sudskih taksenih maraka na neodređeno vrijeme do stvaranja materijalno-tehničkih pretpostavki za realizaciju štampanja.

-Vlada TK donijela je Odluku o prihvatanju teksta Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Javnog preduzeća “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj. Sporazum se odnosi na obavljanje poslova i finansiranje troškova čuvarske službe u državnim šumama, stručnih poslova gospodarenja privatnim šumama i poslova.

-Vlada Tulanskog kantona donijela je Odluke o davanju saglasnosti JU Univerzitet u Tuzli za prijem saradnika u radni odnos. Riječ je o saradnicima na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast Sigurnost i pomoć i asistenta za mehaniku sa geomehanikom i geotehnikom.

-U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK dala je saglasnost na Odluku Nadzornog odbora Fabrike obuće “Aida” d.d. Tuzla kojom je za direktora tog društva imenovan Bahrudin Bašić, dipl.ecc.. iz Tuzle.

-Vlada je prethodnu saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove Međunarodna galerija portreta Tuzla, da se Dženan Jusufović, prof. spec., imenuje za direktora Javne ustanove Međunarodna galerija portreta Tuzla, na period od četiri godine.

-Vlada TK također je privremeno imenovala Školski odbor JU Mješovita srednja škola Banovići na period 90 dana te privremeno imenovala predsjednika i članove Školskog odbora JU Mješovita srednja građevinsko – geodetska škola Tuzla iz reda osnivača, na period 90 dana.

-Vlada TK donijela je Odluku kojom traži od Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK da preduzme sve aktivnosti u cilju sazivanja Skupštine dioničara JP "Šume Tuzlanskog kantona" D.D. Kladanj u cilju rješavanja aktuelne problametike.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK