TUZLARIJE - BILTEN TK

31.05.2014.
Stanje u Tuzlanskom kantonu
Izvještaj Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite


Tuzlarije


Vodostaj: na brani HA Modrac u 07, 00 sati iznosio je 198, 51m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u 07, 00 nivo je niži za 14 cm. Ispust 57, 8 m3/s

Stanje na putevima:
M-4 Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se odvija naizmjenično, jednom trakom.
Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujča rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu R 458 Lopare – Gornja Tuzla.
Zbog radova na sanaciji kolovoza i naredna dva dana u vremenu od 08 do 17 sati, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina  (u mjestu Seljublje). U ostalom periodu ovaj pravac mogu koristiti vozila do 3, 5 tone.
Stanje na području TK se stabilizuje, vodostaji rijeka i na HA brana Modrac su u stalnom opadanju. Ekipe stručnjaka su na terenu i obilaze evidentirana klizišta i rade na sanaciji istih.

Općina Tuzla:
Dana 30.05. na lokalitetima klizišta u naseljima Badre, Kojšino, Slavinovići i Mandići bilo je angažovan 40 pripadnika OS BiH koji su radili na interventnim mjerama pod nadzorom geologa.

Općina Kalesija:
Mjesni vodovod Paraći-dio Horozovine je pušten u upotrebu.

Općina Srebrenik
Prijavljeno 25 novih aktiviranih klizista: Tinja, G. Srebrenik, Cage dva klizišta, Potpeć dva klizišta, Ćehaje, Babunovići, Ćojluk, Seona, G.Tinja, Duboki Potok, Rapatnica, G.Moranjci tri klizišta, Straza 9 klizišta.


Općina Teočak i Kalesija: „A“ tim civilne zaštite vršio je preuzimanje i uništavanje NUS-a na području općina Teočak i Kalesija.
Pripadnici „B“ tima su prevozili humanitarnu pomoć po općinama Čelić i Banovići.