TUZLARIJE - BILTEN TK

17.06.2014.
Vlada TK
Umanjenje položajnog dodatka direktorima škola

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na pravilnike o izmjenama i dopunama pravilnika o osnovama i mjerilima za utvrđivanje plaće i drugih ličnih primanja zaposlenika u javnim ustanovama u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja. Izmjene se odnose na umanjenje za 50 % dijela plaće koji je utvrđen kao položajni dodatak svim direktorima škola. Također je precizirano koje su teške bolesti osnov za isplaćivanje potpore u slučaju teškog oboljenja.

Vlada TK također je dala saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o osnovama i mjerilima za utvrđivanje plaće i drugih ličnih primanja zaposlenika u javnim ustanovama u oblasti kulture. Pravilnik o osnovama i mjerilima za utvrđivanje plaće i drugih ličnih primanja zaposlenika u javnim ustanovama u oblasti kulture usklađen je sa Uredbom o načinu i postupku utvrđivanja plaća, naknadama i drugim materijalnim pravima službenika i namještenika u organima uprave. Na ovaj način se precizira koje su teške bolesti osnov za isplaćivanje potpore u slučaju teškog oboljenja.

Vlada TK imenovala je komisije za zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2014/15. godini.

Vlada Tuzlanskog kantona zadužila je Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona da pripremi prijedlog dopune pozitivnih listi lijekova Tuzlanskog kantona. Na pozitivne liste lijekova će biti uvršteni lijekovi onih proizvođača koji su tokom provedenih postupaka izrade pozitivnih listi lijekova u 2012.godini ispunjavali opće i posebne kriterije a nisu uvršteni zbog postojanja odredbe Odluke o listi esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK