TUZLARIJE - BILTEN TK

06.06.2014.
˝Energa 2014˝
Regionalno o energetskom sektoru BiH i regije


Nakon godinu dana intenzivnih priprema, Tuzla će ponovo ugostiti domaće i evropske stručnjake iz oblasti energetike u okviru Međunarodnog sajma „Energa 2014“. Atraktivan sajam već se pozicionirao kao jedna od najznačajnijih poslovnih investicija u oblasti energetike koja osim susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija i institucija iz oblasti energetike omogućava prezentaciju raznovrsna savremena istraživačkih i proizvodnih dostignuća, kao i mogućnosti različitih oblika poslovne saradnje.

Tuzlarije


„Sajam će od 10. do 13. juna okupiiti sve bitne ljude iz oblasti energetike koji kroje politike ili su direktno ili indirektno upućeni u energetski sektor. Fokus smo ove godine stavili na razvoj tržišta električne energije u BiH i svi učesnici imaju priliku prezentirati svoje stavove i na taj način dati doprinos razvoju ovog tržišta“, kazao je Mirza Kušljugić, predsjednik Programskog odbora Međunarodne konferencije „Energa 2014“.

Prvog sajamskog dana u prezentacijskom prostoru SKPC Mejdan prvi put u BiH bit će organizovan Panel „Učešće BH kompanija u investicionim projektima u elektroenergetskom sektoru“ u kojem će učešće uzeti premijeri entitetskih vlada u BiH, direktori tri elektroprivrede u BiH, resorni ministri u entitetskim vladam, te direktori i predstavnici bh. kompanija.

„Planirana je i prezentacija austrijskih kompanija u organizaciji Trgovinskog odjela Austrijske ambasade u BiH što će, u okviru šestosatne promocije, to biti idealna prilika i za ostvarivanje neposrednih kontakata sa domaćim firmama“, naglasio je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma u okviru koga se i održava „Energa 2014“.

U svrhu sajamskog dijela manifestacije, multifunkcionalan prostor SKPC Mejdan će biti prilagođen potrebama ovog specijaliziranog sajma, dok će se konferencijski dio održavati u Hotelu Tuzla.

B.K.