TUZLARIJE - BILTEN TK

05.06.2014.
Ostale Odluke Vlade TK donesene na redovnoj sjednici
Odrediti lokaciju i način zbrinjavanja mlijeka sa aflatoksinom M1

Tuzlarije-Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je tekst Zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za otklanjanje posljedica nastalih djelovanjem prirodne nasreće uzrokovane poplavama i klizištima na području Tuzlanskog kantona u maju 2014. godine.

-Vlada TK dala je saglasnost Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da donese Odluku o određivanju lokacije i načina zbrinjavanja mlijeka sa povećanim sadržajem aflatoksina M1 primjenom alternativne metode iz objekta „PPM“ Tuzla na farmi „Farma Spreča“doo Tuzla.

- Vlada TK dala je saglasnost na prijedlog pravila Javne ustanove Specijalna biblioteka „Behram-beg“ Tuzla od 19.6.2012.

-Vlada je dala saglasnost JU Univerzitet u Tuzli za prijem zaposlenika i zasnivanje radnog odnosa na radno mjesto viši stručni saradnik za poslove zaštite na radu, zaštite od požara i obezbjeđenja objekata.

-Vlada TK dala je prethodnu saglasnost Ministarstvu zdravstva TK za prijem namještenika na upražnjenu poziciju viši referent tehnički sekretar na određeno vrijeme.

-Vlada TK prihvatila je tekst Inicijative Privredne komore Tuzla za uvođenje preferencijalnog tretmana domaćeg u sistemu javnih nabavki u Bosni i Hercegovini. Namjera je inicijativom podstaknuti Vijeće Ministara da zaštiti domaću proizvodnju i zajednički sudjelovati u rješavanju teške privredne situacije u Bosni i Hercegovini, a samim tim u Tuzlanskom kantonu, posebno poslije elementarnih nepogoda koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, Tuzlanski kanton i privredu Tuzlanskog kantona.

- U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK donijela je Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju prijedloga kandidata za privremeno imenovanje Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Međunarodni aerodrom Tuzla”.

-Vlada je dala saglasnost za imenovanje Nihade Halilčević, za vršioca dužnosti direktora JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, do okončanja postupka po konkursu za izbor i imenovanje direktora Ustanove, a najduže šest mjeseci.

- Vlada TK razriješila je Midhata Parića dužnosti člana Školskog odbora iz reda nastavnika i stručnih saradnika a Smiljanu Vovna, imenovala za člana Školskog odbora JU Gimnazija “Meša Selimović” Tuzla iz reda nastavnika i stručnih sardnika na period utvrđen Rješenjem o imenovanju Školskog odbora.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK