TUZLARIJE - BILTEN TK

04.07.2014.
Interes turskih investitora za Livnicu, TTU i Remontmontažu
Delegaciju investitora iz Turske, zainteresovanu za ulaganja u metalsku industriju Tuzlanskog kantona primio je jučer premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić.

Tuzlarije


Predstavnike VE-CA Steel, članice VERGILI Group koja proizvodi čelik i opremu za čeličane, interesovale su mogućnosti saradnje na području TK sa fokusom na Livnicu čelika Tuzla.

Metin Dizdar, generalni direktor Rana Steel Group, jedne od četiri kompanije VERGILI Group ovom je prilikom kazao da je njihov interes trenutno usmjeren na Balkan gdje preispituju mogućnost ulaganja a tek nakon obilaska terena će dati konkretne ponude.

Premijer Umihanić ponudio je da gosti posjetu prošire i na obilazak privrednog društva „Remontmontaža" d.d. i Fabrike transportnih uređaja Tuzla (TTU) a resorno ministarstvo će pripremiti detaljne informacije koje investitori budu tražili.

Nakon sastanka, kojem su prisustvovali i Ministar industrije, energetike i rudarstva TK Mulaga Fejzić, Besim Imamović, zastupnik u Skupštini TK i direktor Livnice čelika Tuzla Dževad Halilović, turska delegacija je sa domaćinima obišla sve tri lokacije.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK