TUZLARIJE - BILTEN TK

01.07.2014.
Vlada TK
Smjernice za rebalans Budžeta Tuzlanskog kantona


Vlada TK donijela je Zaključak kojim zadužuje Ministarstvo finansija da u postupku izrade prijedloga Izmjena i dopuna Budžeta TK za 2014. planira primitke od prodaje stalnih sredstava zgrade Kantonalnog tužilaštva Tuzla u iznosu od 2.500.000, 00 KM.

Tuzlarije


Također je zaključeno da se planiraju primici od JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla na osnovu Podsporazuma o kreditu namijenjenog za rekonstrukciju „Plave bolnice“ između Vlade Tuzlanskog kantona i JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla po osnovu otplate glavnice kredita u 2014. godini u iznosu od 1.000.000, 00 KM.

Neki od parametara koje resorno ministarstvo treba koristiti je i planiranje kratkoročnog kreditnog zaduženja za tekuću godinu u visini procijenjenog viška rashoda nad prihodima za 2014. godinu te dugoročno zaduženje za pokriće dijela viška rashoda nad prihodima iz prethodnih godina u iznosu od 41.500.000, 00 KM. Pored toga zaključkom je definisano da treba planirati smanjenje ostalih rashoda i izdataka u skladu sa dostavljenim zahtjevima budžetskih korisnika, a povećati rashode i izdatke samo za dio koji je neophodan za normalno funkcionisanje budžetskih korisnika.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK