TUZLARIJE - BILTEN TK

25.06.2014.
Umihanić: Zadovoljni građani i bolji život naš su zadatak koji moramo ispuniti
Tuzlarije Premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić smatra da je nužno da općine i kantonalna vlast sarađuju s ciljem pomoći građanima.

-Zadovoljni građani, i njihov bolji život su naš zadatak, koji moramo ispuniti - rekao je Umihanić na sastanku u Lukavcu o jačanju saradnje između općinskih i kantonalnih vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Ovaj sastanak, drugi u nizu, organizirala je u okviru aktivnosti podrške demokratskom upravljanju Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Skupštinom Tuzlanskog kantona.

Osim premijera Kantona, sastanku su prisustvovali općinski načelnici i predsjedavajući općinskih vijeća iz svih općina Tuzlanskog kantona, predstavnici Vlade TK te političkih klubova u Skupštini TK i Saveza općina i gradova Federacije BiH.

-Promoviranje dijaloga i saradnje između dva nivoa vlasti -općinskog i kantonalnog, te unapređenje vertikalne saradnje izvršnih i predstavničkih vlasti neke su od tema o kojima se razgovaralo u Lukavcu - rekla je Feni glasnogovornica OSCE-a Danica Pelemiš-Subotić.

U narednom periodu će, dodaje ona, biti nastavljene aktivnosti na intenziviranju komunikacije.

Priredio(la): FENA