TUZLARIJE - BILTEN TK

09.07.2014.
Vlada TK: Racionalizacija voznog parka


Vlada TK usvojila je Uredbu o uslovima i načinu korištenja i održavanja službenih putničkih vozila i kontroli utroška goriva u kantonalnih organa. Uredbom se pored uslova i načina korištenja službenih putničkih vozila uređuju i nadležnosti za korišćenje vozila koja su u vlasništvu Vlade TK, kantonalnih organa uprave, kantonalnih upravnih organizacija, Kantonalnog pravobranilaštva, regulatornih tijela i drugih organa državne službe TK, način kontrole utroška goriva i održavanje, kao i poslovi i zadaci za čije se izvršenje mogu koristiti.

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o raspoređivanju službenih vozila. Odluka je proizašla iz analize voznog parka Vlade kojom je predložena raspodjela 9 službenih vozila između kantonalnih organa u cilju postizanja većeg stepena iskorištenja voznog parka Vlade TK.

Vlada je donijela Odluku o prenosu putničkog vozila marke, VW Golf III, 1, 9 TDI u trajno vlasništvo Javnoj ustanovi Bosanski kulturni centar TK. Nabavna vrijednost putničkog motornog vozila iznosi 30.289, 70 KM, ispravka vrijednosti je 30.289, 70 KM pa je sadašnja knjigovodstvena vrijednost 0, 00 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK