TUZLARIJE - BILTEN TK

17.07.2014.
Ostale odluke Vlade TK donesene na zadnjoj redovnoj sjednici



Tuzlarije


-Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom ovlašćuje Komisiju za administrativna pitanja da odlučuje o pravima i obavezama Premijera Tuzlanskog kantona za vrijeme vršenja funkcije Premijera Tuzlanskog kantona.

-Vlada TK donijela je prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Komisije za vođenje drugostepenog disciplinskog postupka za namještenike iz kantonalnih, općinskih i gradskih organa državne službe.

Vlada je također donijela prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o obrazovanju Komisije za drugostepeno upravno rješavanje.

-Vlada je donijela Odluku o odobravanju sredstava sa budžetske pozicije "Tekuća rezerva". Iznos u visini od 4.600, 00 KM odobren je sredstva D.o.o. „Biser Hotel" Derventa za plaćanje smještaja učenika i nastavnika JU OŠ „Mejdan" Tuzla, JU OŠ „Husino" Tuzla i JU OŠ „Solina" Tuzla, koji se sa ekskurzije usljed stanja elementarne nepogode (poplave) nisu mogli vratiti kući.

-Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog oglasa radi popunjavanja upražnjene pozicije predsjednika i dva člana Nadzornog odbora Javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla.

-Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnosti Općinskom sudu u Gračanici za prijem namještenika u radni odnos.

-Vlada TK donijela je Zaključak kojim prihvata Izvještaj Radne grupe za razmatranje smještaja „Instituta za zavarivanje" doo Tuzla u objekat JU „Mješovita srednja mašinska škola" Tuzla. Smještanjem Instituta „Mješovita srednja mašinska škola" Tuzla imala bi višestruku korist jer bi se izvršila adaptacija i rekonstrukcija dijela objekta te vršila kvalitetna obuka učenika. Pored toga zajedničkim djelovanjem Mašinske škole i Instituta moguće je probuditi interesovanje učenika za upis u tu školu.

-Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak o pismu podrške u realizaciji projekta TURLAK - Tuzla University for Research, Learning and Applied Knowledge (Tuzlanski univerzitet za istraživanje, učenje i primijenjeno znanje.

-Vlada TK donijela je Odluku o davanju saglasnosti Kantonalnom pravobranilaštvu Tuzlanskog kantona i JP „Šume Tuzlanskog kantona" DD Kladanj za potpunu eksproprijaciju nekretnina u svrhu izgradnje termoelektrane u Banovićima.

-Vlada TK donijela je Odluku o davanju ovlaštenja Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona za provođenje postupka zajedničke javne nabavke i izbora najpovoljnijeg ponuđača za objavu konkursa za direktora škole.

-U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona je privremeno imenovala niz školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području TK.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje