TUZLARIJE - BILTEN TK

16.07.2014.
Vlada TK
Državnim privrednim društvima 38 hiljada KM za zdravstveno osiguranje



Vlada TK donijela je Odluku o odobravanju finansijskih sredstava na ime pomoći privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom. Iznos od 37.329, 00 KM odobren je privrednim društvima iz resorne nadležnosti, koja u održavanju tekuće likvidnosti nisu u mogućnosti da plaćaju zdravstveno osiguranje radi osiguranja pristupa pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja zaposlenicima i članovima uže porodice zaposlenika u skladu sa zakonom.

Riječ je o privrednim društvima Fabrika obuće "Aida" Tuzla, "Unioninvest - Mašinska montaža" Tuzla, "Rudnici nemetala" Kladanj, "Elektromontaža" Tuzla, „Livnica čelika" Tuzla, „Bosnia valves" Tuzla, „Koksno-hemijski kombinat" Lukavac, i „Polet" Tuzla. Odobrena sredstva bit će uplaćena na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti za odlaganje izvršnog postupka protiv izvršenika "Livnica čelika" d.o.o. Tuzla. Vlada TK zadužila je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona da zaključi Aneks II Protokola o reprogramiranju povrata pozajmice od 09.01.2013. godine, u ukupnom iznosu od 328.813, 16 KM do 30.06.2015. godine.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK