TUZLARIJE - BILTEN TK

01.08.2014.
Ostale Odluke Vlade TK donesene na redovnoj sjednici
Vlada TK saglasna da Denisa Husića imenuju za direktora Disciplinskog centra



Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Javnom preduzeću „Šume Tuzlanskog kantona“ DD Kladanj i Kantonalnom pravobranilaštvu da, u postupku pred općinskom službom Banovići, prihvate pismenu ponudu RMU „Banovići“ DD Banovići od 24.07.2014. godine. Riječ je o sporazumnom određivanju naknade za nekretnine eksproprisane u korist RMU „Banovići“ DD Banovići, u ukupnom iznosu od 55.082, 53 KM.

Vlada TK donijela je Odluku kojom daje saglasnost Bosanskom kulturnom centaru Tuzlanskog kantona Tuzla za prijem zaposlenika i zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto rukovodilac odjeljenja općih i zajedničkih poslova na neodređeno, puno radno vrijeme, najranije od 1.9.2014. g.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti Upravnom odboru Javne ustanove Disciplinski centar za maloljetnike Tuzlanskog kantona za imenovanje Denisa Husića za direktora ove ustanove.

Vlada TK također je donijela Odluku kojom određuje punomoćnike državnog kapitala koji u ime osnivača vrše funkciju Skupštine Radio – televizije Tuzlanskog kantona u sastavu Mensur Begić, predsjednik i članovi Eldina Čustović i Omar Hadžić.

Vlada TK je dala prethodnu saglasnost Skupštini Javnog preduzeća Radio-televizija Tuzlanskog kantona za razrješenje predsjednika i članova privremenog Nadzornog odbora Javnog preduzeća Radio-televizija Tuzlanskog kantona u sastavu Mirsad Zulić, predsjednik i članovi Ervin Alibegović i Fertik Glibanović.

Vlada je donijela i Odluku o davanju prethodne saglasnosti Skupštini JP RTV TK za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Radio-televizija Tuzlanskog kantona, na period najduže 90 dana u sastavu Ervin Alibegović, Fertik Glibanović i Omer Ročević.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK