TUZLARIJE - BILTEN TK

01.08.2014.
Vlada TK
Pravci razvoja zaštite i spašavanja u Tuzlanskom kantonu


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o utvrđivanju prijedloga Programa razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća TK za period od 2013. do 2017. godine.

Tuzlarije


Programom su određeni ciljevi, politika i strategija zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća na području TK. Planirano je da se u tom periodu za razne projekte i aktivnosti, koji su od najšireg značaja za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara, utroši ukupno 137.459.061, 00 KM. U okviru Programa utvrđena su i pitanja koja se odnose na programiranje razvoja zaštite od požara i vatrogastva na području TK. Program razvoja predstavlja okvirni i osnovni dokument koji će odrediti pravce razvoja zaštite i spašavanja kroz realizaciju konkretnih planova i projekata iz ove oblasti, uskladiti funkcionisanje sistema zaštite i spašavanja u TK između nosilaca sistema.

Prema ovom dokumentu, u narednom periodu potrebno je formirati, u skladu sa potrebama i finansijskim i drugim mogućnostima, jedinice civilne zaštite opće i specijalizovane namjene u općinama, pravnim licima kao i na nivou TK. Dokument je upućen u redovnu skupštinsku proceduru.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK