TUZLARIJE - BILTEN TK

24.07.2014.
Ostale odluke Vlade TK donesene na zadnjoj redovnoj sjednici

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Rješenje o imenovanju Komisije za zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u ustanovama srednjeg obrazovanja u školskoj 2014./2015. godini.

Tuzlarije


Vlada TK donijela je Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog oglasa i utvrđivanju teksta Javnog oglasa za imenovanje nadzornih odbora u privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom iz nadležnosti Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.

Raspisuje se oglas radi popunjavanja upražnjenih pozicija predsjednika i članova nadzornih odbora u „Tvornici transportnih uređaja“ d.d.Tuzla, Fabrici obuće „Aida“ d.d. Tuzla i „Rudnicima nemetala Kladanj“ d.o.o. Kladanj, privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom, po jedan kandidat.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti JU Univerzitet u Tuzli za prijem zaposlenika i zasnivanje radnog odnosa na radno mjesto viši laborant sa VSS kvalifikacijom, na neodređeno vrijeme.

Vlada TK dala je saglasnost Kantonalnoj direkciji robnih rezervi za prijem novih uposlenika na period od dva mjeseca.
Vlada TK u okviru kadrovskih pitanja razriješila je dužnosti predsjednika i članove Školskog odbora JU Osnovna škola „Banovići Selo“ Banovići.

Vlada je također imenovala predsjednika i članove Školskog odbora JU Osnovna škola “Lukavac Grad” Lukavac na period najduže 90 dana.

Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata za privremeno imenovanje Nadzornog odbora Dioničkog društva „Konjuh“ Kladanj. Dva kandidata – predstavnika 67% državnog kapitala za privremeno imenovanje Nadzornog odbora Dioničkog društva „Konjuh“ Kladanj su Mirza Kuluglić i Šahsudin Halilović. Predstavnici malih dioničara, vlasnika 33% kapitala Društva, predložit će svog predstavnika u Nadzorni odbor.




Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK