TUZLARIJE - BILTEN TK

24.07.2014.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta
Prijem za predstavnika EUFOR-a
Prof.dr. Mirsad Kunić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, i Mersija Jahić, pomoćnik ministra za obrazovanje i nauku, sastali su se sa predstavnikom EUFOR-a, majorom Martin Zarflom, koji je prezentovao plan i prioritete djelovanja EUFOR-a, te izrazio nadu da će u toku njegovog angažmana u BiH doći i do unapređenja dobrih odnosa. Istakao je da planiranu vježbu vojnici EUFOR-a na Manjači nisu izveli radi elementarne nepogode, koja je u maju zadesila BiH, ali su vojnici zajedno sa Oružanim snagama BiH, vježbu odradili u realnim okolnostima, pomažući ljudima kojima je pomoć bila neophodna.

Tuzlarije


Predstavnik EUFOR-a informisao se o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji na području Tuzlanskog kantona, kao i o stanju u oblasti obrazovanja i saradnji kantonalnih ministarstava na federalnom nivou. Ministar Kunić predočio je stanje u obrazovanju, te je istakao šta je sve urađeno u proteklom periodu tokom njegovog mandata, kako u oblasti obrazovanja, tako i u drugim oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva.

Tokom sastanka iskazano je obostrano razumijevanje za dijalog a sagovornici su razmijenili prijedloge i mišljenja za realizaciju narednih aktivnosti.


MINISTARSTVO OBRAZOVANJA
NAUKE, KULTURE I SPORTA TK