TUZLARIJE - BILTEN TK

22.07.2014.
Odluke Vlade TK
Kanton će kupiti većinske pakete dionica ˝Dite˝ i ˝Konjuha˝?
TuzlarijeVlada TK donijela je Odluku o izboru privrednog društva za intervencije u privrednim društvima iz hemijske industrije. Preme prijedlogu Odluke koja je proslijeđena u Skupštinsku proceduru izvršit će se ulaganje u privredno društvo „Dita“ Industrija deterdženata DD Tuzla, nakon provedene procedure po Javnom pozivu za prikupljanje prijava za intervencije u privrednim društvima iz oblasti hemijske i drvoprerađivačke industrijske grane u cilju revitalizacije.

U postupku revitalizacije izvršit će se ulaganje novčanih sredstava, shodno izraženim namjenama od strane „Dita“ Industrija deterdženata DD Tuzla kupovinom većinskog paketa dionica od vlasnika „LORA“ D.O.O. Sarajevo, sanacijom i restrukturiranjem privrednog društva i finansijskom pomoći privrednom društvu u poteškoćama.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je prijedlog Odluke o izboru privrednog društva za intervencije u privrednim društvima iz drvoprerađivačke industrijske grane. U prijedlogu Odluke se kaže da će biti izvršeno ulaganje u „Konjuh“ DD Živinice, nakon provedene procedure po Javnom pozivu za prikupljanje prijava za intervencije u privrednim društvima iz oblasti hemijske i drvoprerađivačke industrijske grane u cilju revitalizacije.

U postupku revitalizacije bit će uložena novčana sredstava, shodno izraženim namjenama od strane „Konjuh“ DD Živinice kupovinom većinskog paketa dionica Konjuh“ DD Živinice od dioničara, sanacijom i restruktuiranjem društva i kao pomoć privrednom društvu u poteškoćama.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK