TUZLARIJE - BILTEN TK

15.08.2014.
Objavljena Ispravka i dopuna Konkursa za prijem nastavnika
Tuzlarije


U četvrtak 14. augusta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona objavilo je Ispravku i dopunu Konkursa za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona koji je objavljen u dnevnom listu „Dnevni avaz“ 09.08.2014. godine. Tekst Ispravki i dopuna Konkursa može se preuzeti na sljedećem linku dok se izvorni tekst Konkursa može preuzeti sa sljedeće adrese.

Kandidati su dužni ispunjavati uslove za obavljanje poslova u skladu sa Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju, Zakonu o srednjem obrazovanju i odgoju, NPP, Pedagoškim standardima i Pravilnikom o unutrašnjoj organizacijiškole.

Kandidat za poziciju nastavnika i stručnog saradnika pored opših uslova treba da ispunjava i posebne uslove:
a) ima odgovarajući nivo obrazovanja u skladu sa NPP i Pedagoškim standardima,
b) ima položen stručni ispit za samostalan rad u obrazovanju,
c) zdravstveno je sposoban za obavljanje poslova.

Uz prijavu za prijem nastavnika i stručnih saradnika u radni odnos u škole na području Tuzlanskog kantona kandidat je dužan priložiti:
a) dokaz o stručnoj spremi (diploma ili uvjerenje o diplomiranju),
b) uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
c) kopiju radne knjižice ili uvjerenje Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona,
d) potvrda o ostvarenom broju bodova izdata od strane Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona,
e) potvrde od nadležne službe Ministarstva odbrane BiH za pripadnike branilaca i članova njihovih porodica, odnosno za kandidate ili članove njihovih porodica za učešše u radnoj obavezi, te odgovarajući dokaz da je kandidat član porodice pripadnika branilaca ili učesnika u radnoj obavezi (izvod iz matične knjige ro|enih, izvod iz matične knjige vjenčanih i drugo).
f) izjavu da nema smetnji za obavljanje poslova iz člana 73. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, odnosno člana 108. Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju,
g) certifikat nadležne vjerske zajednice za kandidate koji apliciraju na poziciju nastavnika vjeronauke u skladu sa NPP-om.

Za svaku poziciju kandidat podnosi potpisanu prijavu sa naznačenom dokumentacijom.

Prijavu na konkus kandidat uredno popunjava i svojeručno potpisuje uz istovremeno dostavljanje tražene dokumentacije u ovjerenoj ili neovjerenoj kopiji.

Prijavu na konkurs sa potrebnom dokumentacijom kandidat dostavlja školi u zatvorenoj koverti lično ili putem pošte preporučeno.

Kandidat je dužan na koverti naznačiti „Prijava na Konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona - ne otvaraj“.

Kandidat koji bude izabran, odnosno koji prema odredbama Pravilnika stekne pravo na zaključivanje ugovora o radu, obavezan je dokumentaciju (diplomu ili uvjerenje o diplomiranju, uvjerenje o položenom stručnom ispitu, radnu knjižicu, ljekarsko uvjerenje, uvjerenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige ro|enih, potpisanu izjavu da kandidat nema smetnji za obavljanje poslova iz člana 73. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, odnosno člana 108. Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju i ostalu dokumentaciju), te potvrde i dokaze iz alineje d), e) i f) i g) dostaviti školi u roku od pet dana u orginalu ili ovjerenoj kopiji.

Intervju sa nastavnicima i stručnim saradnicima, koji ispunjavaju uslove konkursa obavit će se u prostorijama škola, dana 22. i 23. augusta 2014. godine, u terminu od 8 do 15 sati.

Praktičan rad za nastavnike praktične nastave koji ispunjavaju uslove konkursa obavit će se u prostorijama škola dana 22. i 23. augusta 2014. godine u terminu od 8 do 15 sati.

Prije obavljanja intervjua kandidat je dužan pokazati ličnu kartu.

Rang listu kandidata nakon obavljenog intervjua škole i odluku o prijemu kandidata su dužne dana 30.08.2014 godine do 11, 00 sati istaći na vidnom mjestu, te u skladu sa mogućnostima i na web stranici škole.

Ukoliko se na konkurs ne prijavi kandidat koji ispunjava uslove konkursa škola će primiti pripravnika u skladu sa Uredbom o polaganju stručnog ispita u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona.

Konkurs ostaje otvoren do 18.08.2014 godine.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće se razmatrati.

Takođe je objavljena ISPRAVKA I DOPUNA OGLASA za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona te još jedna ISPRAVKA I DOPUNA OGLASA za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona