TUZLARIJE - BILTEN TK

06.08.2014.
Vlada TK
Prolongiran rok pregovora




TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost ministru zdravstva dr. Alenu Kamerić za potpisivanje predloženog teksta Prijedloga Protokola o dopunama Protokola o vodenju pregovora radi zaključivanja Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva na teritoriji FBiH, koji bi bio potpisan sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine.

Protokolom o vođenju pregovora radi zaključivanja Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva na teritoriji FBiH, koji je potpisan sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine dana 10.05.2014.godine, bilo definisano da pregovori počinju 10.5.2014.godine i traju 90 dana.

Zbog stanja proglašene prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH ugovorne strane su se dogovorile da prolongiraju ovaj rok, uz obavezu da se pristupi izmjenama i dopunama protokola zbog kašnjenja pregovora i utvrđenih rokova

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK