TUZLARIJE - BILTEN TK

05.08.2014.
Vlada TK
Efikasnije planiranje i praćenje rada kantonalnih organa


Vlada Tuzlanskog kantona, donijela je Odluku o metodologiji izrade i donošenja programa rada i izvještaja o radu Vlade TK, ministarstava, samostalnih kantonalnih Uprava i kantonalnih upravnih organizacija. Inovirana metodologija za izradu akata omogućava adekvatnije planiranje i praćenje realizacije programa rada Vlade Tuzlanskog kantona i kantonalnih organa, kao i njihovo godišnje izvještavanje, a usklađeno sa principima strateškog planiranja i evaluacije.

Tuzlarije


Cilj kreiranja uputstava je vizuelno pojednostavljenje propisane forme izrade godišnjeg programa rada i godišnjeg izvještaja o radu. Dokument sadrži informacije o izgledu i sastavnim dijelovima godišnjeg programa rada i
godišnjeg izvještaja o radu Vlade Tuzlanskog kantona i kantonalnih organa zajedno sa ostalim relevantnim i specifičnim informacijama vezanim za rokove podnošenja akata, priloge i slično.

Za potrebe izrade ovog uputstva korišteni su dijelovi i smjernice iz Priručnika za strateško planiranje, publikacije objavljene u okviru Projekta Strateško planiranje i razvoj javnih politika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Vlada TK također je donijela Uputstvo za izradu godišnjeg plana poslovanja javnih preduzeća i javnih ustanova Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK