TUZLARIJE - BILTEN TK

05.08.2014.
Vlada TK
Uslovi za uknjižavanje stanova

Vlada TK donijela je Odluku o davanju saglasnosti o zaključivanju ugovora sa udružiocima sredstava za izgrađene stanove u Srebreniku. Odlukom je ovlašten Zudin Mahmutović, ministar za boračka pitanja, da u ime Vlade Tuzlanskog kantona, sa udružiocima sredstava potpiše Ugovor radi finansiranja izgradnje 12 stanova.

Tuzlarije


Sa 30.11.2012. godine, svi prodati stanovi u općini Srebrenik su i otplaćeni ali udružioci sredstava kao kupci istih nisu imali mogućnosti da se u zemljišno knjižnjim knjigama uknjiže i kao vlasnici predmetnih stanova zbog nepostojanja odgovarajuće pravne regulative jer ne postoji uspostavljena zemljišna knjiga.

Kantonalni fond je već finansirao i izgradio 35 stanova po općinama Tuzlanskog kantona. Radi se o stambenim jedinicama, od kojih se 12 stanova nalazi u Srebreniku, 10 u Kladnju, 8 u Čeliću, 5 stanova i 1 zajednička prostorija u Doboj Istoku.

Pored toga Kantonalni fond je u općini Tuzla finansirao nadogradnju dvije stambene jedinice, kao i kupovinu i adaptaciju jedne stambene jedinice. Kupci stambenih jedinica su sa nadležnom bankom zaključivali Ugovor o udruživanju sredstava, a sredstva su u ratama uplaćivali Fondu odnosno kasnije, na račun trezora.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK