TUZLARIJE - BILTEN TK

05.08.2014.
Objavljen Konkurs za prijem nastavnika u osnovnim i srednjim školama TK
Tuzlarije


U ponedjeljak 4. augusta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona objavilo je Konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona. Osobe koje imaju namjeru da se prijave na Konkurs treba da vode računa da je Konkurs otvoren do do 12.08.2014 godine i da nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće biti razmatrane.

Na upražnjena radna mjesta po raspisanom konkursu na određeno vrijeme primit će se zaposlenici do 30.06.2015 godine plus pripadajući godišnji odmor.

Kandidati su dužni ispunjavati uslove za obavljanje poslova u skladu sa Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju, Zakonu o srednjem obrazovanju i odgoju, NPP, Pedagoškim standardima i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji škole.

Kandidat za poziciju nastavnika i stručnog saradnika pored općih uslova treba da ispunjava i posebne uslove:

a) ima odgovarajući nivo obrazovanja u skladu sa NPP i Pedagoškim
standardima,
b) ima položen stručni ispit za samostalan rad u obrazovanju,
c) zdravstveno je sposoban za obavljanje poslova.

Uz prijavu za prijem nastavnika i stručnih saradnika u radni odnos u škole na području Tuzlanskog kantona kandidat je dužan priložiti:
a) dokaz o stručnoj spremi (diploma ili uvjerenje o diplomiranju),
b) uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
c) kopiju radne knjižice,
d) potvrda o ostvarenom broju bodova izdata od strane Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona,
e) potvrde od nadležne službe Ministartsva odbrane BiH za pripadnike branilaca i članova njihovih porodica, odnosno za kandidate ili članove njihovih porodica za učešće u radnoj obavezi,
f) izjavu da nema smetnji za obavljanje poslova iz člana 73. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, odnosno člana 108. Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju,
g) certifikat nadležne vjerske zajednice za kandidate koji apliciraju na poziciju nastavnika vjeronauke u skladu sa NPP-om.


Za svaku poziciju kandidat podnosi prijavu sa naznačenom dokumentacijom.

Prijavu na konkus kandidat uredno popunjava i svojeručno potpisuje uz istovremeno dostavljanje tražene dokumentacije u ovjerenoj ili neovjerenoj kopiji.

Prijavu na konkurs sa potrebnom dokumentacijom kandidat dostavlja školi u zatvorenoj koverti lično ili putem pošte preporučeno.

Kandidat je dužan na koverti naznačiti „Prijava na javni konkurs za prijem u radni odnos u škole na području Tuzlanskog kantona - ne otvaraj“.

Kandidat koji bude izabran, odnosno koji prema odredbama Pravilnika stekne pravo na zaključivanje ugovora o radu, obavezan je dokumentaciju (diplomu ili uvjerenje o diplomiranju, uvjerenje o položenom stručnom ispitu, radnu knjižicu, ljekarsko uvjerenje, uvjerenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih, potpisanu izjavu da kandidat nema smetnji za obavljanje poslova iz člana 73. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, odnosno člana 108. Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju i ostalu dokumentaciju), dostaviti školi u roku od pet dana u orginalu ili ovjerenoj kopiji.

Intervju sa nastavnicima i stručnim saradnicima, koji ispunjavaju uslove konkursa obavit će se u prostorijama škola, dana 15 i 16. augusta 2014. godine u terminu od 8 do 15 sati.

Praktičan rad za nastavnike praktične nastave koji ispunjavaju uslove konkursa obavit će se u prostorijama škola dana 15 i 16. augusta 2014. godine u terminu od 8 do 15 sati.

Prije obavljanja intervjua kandidat je dužan pokazati ličnu kartu.

Rang listu kandidata nakon obavljenog intervjua škole i odluku o prijemu kandidata su dužne istaći na vidnom mjestu, te u u skladu sa mogućnostima i na web stranici škole 18.08.2014 godine do 11 sati.

Ukoliko se na konkurs ne prijavi kandidat koji ispunjava uslove konkursa škola će primiti pripravnika u skladu sa Uredbom o polaganju stručnog ispita u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona.

Konkurs ostaje otvoren do 12.08.2014 godine.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće se razmatrati.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona

Kompletan tekst Konkursa sa spiskom upražnjenih pozicija može se preuzeti sa sljedeće web adrese.