TUZLARIJE - BILTEN TK

20.08.2014.
Premijer FBiH Nikšić sutra u posjeti Tuzlanskom kantonu
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Nermin Nikšić posjetit će sutra Tuzlanski kanton (TK). Povod za posjetu je, između ostalog, i sagledavanje mogućnosti za pomoć općini Gračanica koja je u elementarnoj nepogodi i poplavama imala velike štete.

Sastanku će osim premijera TK-a Bahrije Umihanića prisustvovati i kantonalni ministar finansija Miralem Nuhanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Mulaga Fejzić, ministrica za rad i socijalnu politiku Meliha Bijedić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Samid Šarac.

Nakon sastanka predviđena je i posjeta Gračanici gdje će se sastati s načelnikom Općine Gračanica, a nakon toga obići će firme „Jadrina“, „Olimp“ i „Isovod“ Gračanica, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Premijer FBiH također će posjetiti i Općinu Tuzla i razgovarati sa tuzlanskim načelnikom Jasminom Imamovićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća Jozom Nišandžićem i predsjednicima klubova vijećnika u Općinskom vijeću, najavljeno je iz Općine Tuzla.

Priredio(la): Fena