TUZLARIJE - BILTEN TK

27.08.2014.
Odlukom Vlade TK
„RUDAR˝ d.o.o. Tuzla koncesionar za eksploataciju magnezita

Vlada TK donijela je Odluku kojom daje saglasnost da se Ugovor o koncesiji za eksploataciju magnezita na ležištu, Konjuh" u općini Kladanj prenese sa koncesionara Rudnici nemetala Kladanj" d.o.o. Kladanj na novog koncesionara „Rudar" d.o.o. Tuzla.

Tuzlarije


Prvobitno je ugovor zaključen između Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona, u svojstvu koncesora, i privrednog drustva „Rudnici nemetala Kladanj" d.o.o. Kladanj, u svojstvu koncesionara. Zaduženo je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva TK da u svojstvu koncesora, sa privrednim društvom „Rudar" d.o.o. Tuzla kao koncesionarom, nakon dobijanja odobrenja zaključi ugovor o koncesiji pod istim uslovima kao i sa bivšim koncesionarom.

Naknadu će koncesionar platiti u dvije rate. Prvu ratu u iznosu od 69.000, 00 KM koncesionar će platiti u roku od 20 dana od dana potpisivanja Ugovora o koncesiji a drugu, u iznosu od 69.000, 00 KM koncesionar će platiti odmah po otpočinjanju proizvodnje, a najdalje u roku od godinu nakon otpočinjanja proizvodnje za što će biti potrebno obezbijediti bankovnu garanciju.

Vlada Tuzlanskog kantona se obavezuje da će iz sredstava Escorow računa obezbijediti odgovarajuća sredstva za povezivanje radnog staža radnika u Rudniku nemetala Kladanj d.o.o. Kladanj koji budu stekli uslove za penzionisanje a koji će potpisivanjem Ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji između Rudnika nemetala Kladanj i do.o.o Rudar Tuzla biti preuzeti u radni odnos na neodređeno radno vrijeme.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK