TUZLARIJE - BILTEN TK

02.09.2014.
Odlučeno na sjednici Vlade TK
Razriješenja i imenovanja u okviru kadrovskih pitanja

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost za imenovanje Edine Isaković za direktora Javnog preduzeća Radio televizija Tuzlanskog kantona d.o.o., na mandat od 4 (četiri) godine.

Vlada je razriješila dužnosti Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, imenovala upravni odbor Zavoda do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca.

Upravni odbor čine Suad Bijedić, Predsjednik i članovi Samir Tursunović, Edvin Mulalić, Muhamed Alić, Mirsad Simičić, Jasmin Ferizbegović, Emir Hodžić, Mustafa Šakić i Edin Jusufović.

Također, Vlada je imenovala Šefku Sulejmanovića na poziciju člana Upravnog odbora JU Arhiv Tuzlanskog kantona Tuzla na period utvrđen Rješenjem o imenovanju Upravnog odbora.

Vlada je dala i prethodnu saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove Muzej istočne Bosne Tuzla, za imenovanje Esafa Levića, za direktora Javne ustanove Muzej istočne Bosne Tuzla, na period od četiri godine.

Doneseno je Rješenje o razrješenju predsjednika i članova Školskog odbora JU Osnovna škola “Kalesija” Kalesija, te privremenom imenovanju predsjednika i članova Školskog odbora ove osnovne škole na period najduže 90 dana u sljedećem sastavu Fadil Hamzić, Predsjednik i članovi Mahir Huremović i Mirsad Halilović.

Vlada je razriješila članove Školskog odbora JU Osnovna škola “Vukovije” Vukovije Kalesija i u ovoj školi privremeno imenovala članove na period najduže 90 dana u sastavu Fahrudin Hamzić i Sulmin Herić.

Razriješen je predsjednik Školskog odbora JU Osnovna škola “Lukavac Grad” Lukavac i na ovu poziciju na period najduže 90 dana Vlada je imenovala Senahida Džebića.

Doneseno je Rješenje razrješenju i privremenom imenovanju na period najduže 90 dana predsjednika i članova Školskog odbora JU Osnovna škola “Brijesnica “ Brijesnica Velika, Doboj Istok. Predsjednik je Admir Dautović, a članovi su Midhat Subašić i Nermin Buljić.

Dužnosti su razriješeni i Predsjednika i članovi Upravnog odbora Javne ustanove Zaštićeni pejzaž “Konjuh”, te je doneseno Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora ove Javne ustanove na period do 60 dana, odonosno do imenovanja novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom. Predsjednik je Enes Šišić, a članovi Dalibor Pašalić i Senad Bećarević.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK