TUZLARIJE - BILTEN TK

10.09.2014.
Sve spremno za zabavu motorista
Brojni sadržaji Moto susreta „Bike and Roll 7“
Moto klub Salines Tuzla i JKP Panonica Tuzla, na kompleksu Panonskih jezera u periodu od 12. do 14. septembra 2014. godine organizuju Moto susrete "Bike and Roll 7". Tim povodom danas je u Tuzli održana press konferencija na kojoj su predstavljeni sadržaji predstojeće manifestacije.

Tuzlarije


Cilj manifestacije je promocija turističke ponude našeg grada, kao i sporta i rekreacije kojim se bave moto klubovi.

Prema riječima Maida Porobića, direktor JKP „Pannonica“ Tuzla cilj je također da se ljudi druže i okupe na jednom mjestu uz dobar i zabavan program.

- Očekujemo da će iz grada Tuzle i regiona doći puno gostiju koji će pratiti sav taj program koji će se dešavati na kompleksu Panonskih jezera – dodao je Porobić.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji, učešće na ovogdišnjoj manifestaciji uzet će gosti iz svih dijelova bivše Jugoslavije i inostranstva.

Tuzlarije


Pored standardnih sadražaja na bajkerskim susretima kao što su: bajkerske igre, nastup go-go plesačica, sexy wash bike, kamping, izlet vožnje, defile kroz grad i ovog puta neizbježno kupanje na Panonskim jezerima, organizatori su priredili i odličan koncertni program.

Udruženje građana Moto klub „Salines“ pobrinuo se da kao domaćin uradi sve da gosti, ali i oni domaći, uživaju u pripremljenim sadržajima.

- Dosta bogat program i širok spektar igara bez granica očekuje sve posjetioce. Obezbijedili smo i nagrade za takmičare odnosno za osvajače prva tri mjesta. U saradanji sa BIHAMK-om organizovat ćemo takmičenje u moto-slalomu koji će se voziti za prvenstvo BiH. Pored toga, biće upriličen jedan atraktivan stand šou od strane profesionalca kojeg smo pozvali iz susjedne Hrvatske. Sve to u cilju kako bi se građanima približio motociklistički sport – rekao je Almir Toromanović, predsjednik Moto kluba „Salines“ Tuzla.

Poseban akcentat organizatoru su dali muzičkom dijelu programa, gdje će nastupiti poznata imena iz BiH i regiona. U petak će nastupiti bendovi "Gnjev anđela" i Erogene zone", a u subotu legendarni rock bend "Divlje jagode", te nekolicina lokalnih bendova.

Otvaranje kampa je u petak 12. 09. u 12 sati, muzički dio programa istog dana počinje u 19 sati, a 13.09. u 20. sati.

S.P.