TUZLARIJE - BILTEN TK

09.09.2014.
Odluke Vlade TK
Nova razrješenja i imenovanja
U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost da se Benjamin Bajrektarević, imenuje za direktora Javne ustanove Zavod za zaštitu i korištenje kulturno–historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona, na period od četiri godine.

Vlada je utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje, a najduže do 90 dana, predsjednika i članova za Nadzorni odbor Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost ´´Spreča´´ d.d. Tuzla. Ispred državnog kapitala, do imenovanja novog Nadzornog odbora u skladu sa zakonom, predloženi su Munib Efendić, Bego Džebo i Nail Šećkanović. Vlada je dala saglasnost na odluke nadzornih odbora „Livnice čelika“ d.o.o. Tuzla i „Bosnia Valves“ d.o.o. Tuzla, kojim je za direktora tih društava imenovan Begić Ševal, dipl. ing. maš. iz Banovića, u vremenu od 4 sata dnevno.
Vlada je razriješila predsjednika i članove Školskog odbora JU Osnovna škola „Šerići“ Šerići, Živinice i privremeno imenovala predsjednika i članove Školskog odbora ove škole na period najduže 90 dana. Predsjednik je Suad Poljić, a članovi Sejfo Muharemović i Emsad Hodžić.
Razriješeni su i predsjednik i član Školskog odbora JU Osnovna škola „Gračanica“ Gračanica, Živinice, te su na period najduže 90 dana privremeno imenovani na poziciju Predsjednika Halil Ramić, a na poziciju članova Ramo Mešanović i Samra Delalić.