TUZLARIJE - BILTEN TK

20.06.2008.
Danas na Univerzitetu u Tuzli
Održana promocija 19 doktora nauka


Na Univerzitetu u Tuzli danas je održana promocija devetnaest doktora nauka koji su to najviše naučno zvanje stekli u prethodnih 6 mjeseci na Univerzitetu u Tuzli.



Danas je uručena 381. doktorska diploma Univerziteta u Tuzli. Rektor Univerziteta prof. dr. Džemo Tufekčić, rekao je da je doktora nauka sve više, znatno više u poređenju sa vremenom od prije rata ali da smatra da ih treba biti još jer je obrazovanje, ulaganje u znanje, jedini pravi put razvoja ove zemlje. Svi fakultetski odsjeci Univerziteta u Tuzli imaju postdiplomski studij. Rektor je novim doktorima nauka čestitao, a onda se pristupilo svečanom dijelu današnje ceremonije.

Pročitane su biografije svih kandidata, njih devetnaest, dok dva kandidata, dr.sc. Mirjana Vidović i dr.sc. Vullnet Ahmeti, iz opravdanih razloga nisu došli te je njihovo promovisanje prolongirano za sljedeći put, a naredna promocija trebala bi da bude do kraja ove godine.



Danas su promovisani dr.sc. Avdul Adrović, dr.sc. Vahid Jusufović, dr.sc. Adnan Jahić, dr.sc. Emir Skejić, dr.sc. Manira Jahić, dr.sc. Merim Kasumović, dr.sc. Sead Selimović, dr.sc. Amra Hamzabegović, dr.sc. Hasan Mahmutović, dr.sc. Rijad Šišić, dr.sc. Hajrija Hamidović, dr.sc. Nada Šakotić, dr.sc. Muris Đug, dr.sc. Indira Buljubašić, dr.sc. Nuraga Duranović, dr.sc. Omer Ibrahimagić, dr.sc. Ševal Alić, dr.sc. Izet Sabotić i dr. sc. Ibrahim Hadžić.

S.M.