TUZLARIJE - BILTEN TK

01.10.2014.
Tuzlaci nastavljaju sa odličnim rezultatima
Upriličen prijem kod ministrice Melihe Bijedić


Proteklog vikenda u Sarajevu su se organizirale Sportske Igre Oaze gdje je učešće uzeo i klub specijalnih sportova „Tuzla“ a takmičili su se u nogometu. Članovi ovog kluba nisu dali kormilo prvaka, te su uvjerljivo osvojili prvo mjesto na ovogodišnjim Sportskim Igrama Oaze.

Tuzlarije


- Evo nakog sjajnog prvenstva koje smo organizovali u Tuzli, gdje smo ponovno dobili najveće ocjene za organizaciju, nakon osvajanja europskih medalja Irmele Peranović, Nihade Buljubašić i Admira Aščerića u Belgiji, odlični rezultati su se poklopili i na kraju sezone sa ovim Sportskim Igrama u Sarajevu. Žao nam je što nema više takmičenja u Specijalnoj Olimpijadi kao što je to bilo prije par godina, nego se sve na dva tri takmičenja, ali mi ispred kluba ćemo svake godine učiniti maksimum napora da održimo organizacije u Tuzli u kontinuitetu. Cilj nam je da okupimo što veći broj osoba sa posebnim potrebama ane da klubove ograničavamo na dva takmičara kao što neki rade, ističe rukovodilac kluba Dario Matić.

Tuzlarije


Sve vrijedne rezultate i rad kluba primjetila je i ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a Meliha Bijedić, koja je prisustvovala Prvenstvu u atltici, a zatim upriličila i svečani prijem za sjajne sportiste ovog kluba koji su osvojili europske medalje.

Tuzlarije


Ministrica Meliha Bijedić je s oduševljnjem pohvalila rad Kluba i organizaciju za koju kaže da se odmorila promatrajući toliko zadovoljnih lica takmičara i sjajnu organizaciju, ali i europske medalje od kojih je najsjajnijim odličjem okitila Irmela Peranović.

Klub se nakon uspješne sezone istinski zahvaljuje svim sponzorima i donatorima, svim pokroviteljima koji su podržali rad kluba, podržali organizaciju Prvenstva u atletici koja je bila 12.septembra 2014.godine, bez kojih zaista ne bih uspjeli ništa ovo i ostvariti.

Najsipatičniji sponzor je mladi bračni par koji želi ostati anoniman, koji su prvu zaradu, poslije svadbe dio novčanih sredstava što su skupili, odlučili da doniraju Klubu, koja su itekako pomagla u organizaciji Prvenstva.

Istinski HVALA i svim medijima koji su podržali na svoj način naše velike rezulate i rad kluba.

PRESS TEAM KSS TUZLA