TUZLARIJE - BILTEN TK

30.09.2014.
Održana redovna sjednica Vlade TK
Kadrovska pitanja, imenovanja, prijemi, razrješenja

Vlada TK dala je saglasnost Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona za prijem državnog službenika u radni odnos na neodređeno vrijeme. Riječ je o kantonalnom inspektoru rada za oblast radnih odnosa.

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti Općinskom sudu u Živinicama za prijem državnog službenika i četiri namještenika. U radni odnos na neodređeno vrijeme bit će primljeni stručni saradnik – zemljišno-knižni referent te viši referenti za administrativne poslove, za prijem, otpremu pošte i arhivu, za upravljanje predmetima (upisničar) i sudski izvršilac.

Vlada TK dala je saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji JU Arhiv Tuzlanskog kantona. Izmjenama i dopunama Pravilnika od 14.07.2014 godine izvršene su izmjene i dopune vezano za organizovanje poslova u Arhivu po srodnosti kao i dodavanje novih poslova specijalne biblioteke i rad sa korisnicima. Pored toga, izmjenama i dopunama Pravilnika za potrebe JU Arhiv Tuzlanskog kantona sistematizuju se radna mjesta arhivskog savjetnika, arhiviste-informatičara te dodavanje dodatnih uslova za radno mjesto arhivskog manipulanta. Isto tako izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji JU Arhiv Tuzlanskog kantona preciziraju se pojedine odredbe, popunjavaju pravne praznine i ispravljaju tehničke greške.

Vlada TK dala je saglasnost Kantonalnom sudu u Tuzli za prijem 5 namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme i to 3 viša referenta za operativno-tehničke poslove, višeg referenta za unos dokumenata i prijem pošte i višeg referenta naplate, nabavke materijala i isplate po likvidiranoj dokumentaciji.

Vlada TK donijela je Odluku o poništenju javnog oglasa za izbor kandidata za pozicije članova upravnog odbora Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona, koji je objavljen u dnevnom listu «Oslobođenje» 24.6.2014. godine i u «Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine», broj 52/14 od 2.7.2014. godine.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Rješenje o imenovanju Almire Hurić, dipl. ekonomista za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona počev od 24.9.2014. godine, do okončanja postupka imenovanja direktora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca.

Vlada TK donijela je Rješenje o razrješenju Upravnog odbora Javne ustanove Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u sastavu Izet Jajičević, predsjednik i članovi Maja Nikolić, Zlatko Dukić, Mirela Mehanović – Ibrahimović i Hari Ejubović.

Vlada je donijela Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove Bosanski kulturni centar TK na period najduže 90 dana u sastavu Zlatko Dukić, predsjednik i članovi Mirela Ibrahimović – Mehanović i Anel Delić.
Vlada je donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje Esafa Levića, prof.historije, dužnosti predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove Narodno pozorište Tuzla.

Vlada je imenovala punomoćnike koji, u ime osnivača, vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ i to Esad Mušanović kao predsjednika i članove Muhameda Majdančića i Almaidu Razić.
Vlada TK donijela je Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca. Za predsjednika Upravnog odobora imenovan je Mirsad Bajramović, a članovi su Husein Kurtić i Biljana Nišandžić.

Vlada je donijela Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove “Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona” na period najduže tri mjeseca, u sastavu Jusuf Omerović, predsjednik i članovi Mirza Memić i Siniša Blagojević.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK