TUZLARIJE - BILTEN TK

30.09.2014.
Vlada TK
Sredstva za rekonstrukciju škola


Vlada TK donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Programa rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava. Riječ je o sredstvima za hitnu rekonstrukciju školskih objekata.

Tuzlarije


Za rekonstrukciju krova na zgradi centralne škole, koji nakon obilnih padavina prokišnjava što uzrokuje plavljenje prostorija i učionica na drugom spratu JU OŠ „Špionica“ Srebrenik rapoređeno je 50.000, 00 KM.

JU OŠ „Sladna“ Srebrenik za sufinansiranje projekta „Povećanja energetske efikasnosti u javnim objektima na području Federacije BiH bit će dodijeljeno 17.500, 00 KM. Naime tim stručnjaka od strane UNDP I i Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, na osnovu projekta i kandidature škole izvršio je pregled, snimanje i utvrdio potrebu za rekonstrukcijom zgrade škole.

Ukupna investicija projekta je 96.243, 00 KM, te da bi došlo do realizacije od strane UNDP potrebno je obezbjediti sufinansiranje od strane škole, odnosno cca 20% vrijednosti projekta.

Za rekonstrukciju centralnog grijanja JU OŠ „Višća“ Živinice bit će dodijeljeno 25.000, 00 KM. Grijanje školskih prostorija je zbog kvara na kotlu prekinuto u martu 2014. godine a da bi se obezbjedili uslovi za početak grijne sezone 2014/2015. potrebno je hitno izvršiti nabavku i ugradnju kotlova i grijnih tijela.

Kao odgovor na zahtjev JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju bit će dodijeljeno 4.500, 00 KM za nabavku video nadzora za potrebe Odjela za autizam.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK