TUZLARIJE - BILTEN TK

11.10.2014.
Izmjena i dopuna Pozitivne liste lijekova TK

Vlada TK donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Pozitivne liste lijekova Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Odlukom je utvrđena izmijenjena i dopunjena Pozitivna lista lijekova Tuzlanskog kantona koja sadrži lijekove koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, a koja je sastavni dio Odluke o pozitivnoj listi lijekova TK od 2.10.2013.godine.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 3.9.2014.godine donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja FBiH. Tim dokumentom je utvrđena obaveza kantona da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke usaglase cijene lijekova na pozitivnim listama lijekova kantona. Komisija za lijekove Ministarstva zdravstva provela je postupak usaglašavanja cijena na pozitivnoj listi lijekova sa cijenama utvrđenim Federalnom listom lijekova tako da su cijene lijekova koje su više od cijena utvrđenih federalnim dokumentom spuštaju na nivo cijene lijekova na Federalnoj listi lijekova.

Vlada TK donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o jedinstvenoj listi ortopedskih i drugih pomagala. Izmjene definišu detalje i otklanjaju dilemu u primjeni liste pomagala.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK