TUZLARIJE - BILTEN TK

11.10.2014.
Sastanak delegacija kantonalnih skupština u Skupštini Tuzlanskog kantona
Tuzlarije


Skupština Tuzlanskog kantona bila je domaćin radno-konsultativnog sastanka predstavnika kantonalnih skupština na temu Priprema orijentacionih seminara za novoizabrane članove kantonalnih skupština, koji je organizovao OSCE Misija u BiH, a prisustvovale su delegacija iz pet kantona FBiH.

Prisutne je ispred Skupštine Tuzlanskog kantona pozdravio i poželio im dobrodošlicu predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić. Učesnicima sastanka se obratio i Gonzalo De Cesare, šef OSCE ureda u Tuzli.

Na seminaru OSCE-a koji je ranije organizovan u Sarajevu uočena je potreba da se radi uspostavljanja koordinacije, bolje komunikacije i razmjene iskustava između stručnih službi kantonalnih skupština u F BiH, održe radni sastanci stručnih službi skupština.

Na sastanku u Skupštini Tuzlanskog kantona je zaključeno da je radi olakšanja i postizanja bolje efikasnosti rada potrebno upoznati novoizabrane zastupnike sa djelokrugom rada i načinom funkcionisanja skupština, te da će se u tu svrhu pripremiti publikacija Vodič za poslanike, a bit će razmotrena mogućnost organizovanja Orijentacijskih seminara za novoizabrane članove skupština.

Priredio(la): Služba Skupštine Tuzlanskog kantona