TUZLARIJE - BILTEN TK

09.10.2014.
Održana redovna sjednica Vlade TK
Poništavanje javnih oglasa i kadrovska pitanja

Vlada TK donijela je Odluku o poništavanju Javnog oglasa i raspisivanju i utvrđivanju teksta ponovnog Javnog oglasa za imenovanje Nadzornog odbora Javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla. Na objavljeni javni oglas prijavio se samo jedan kandidat i to ispred reda zaposlenika ustanove. Budući da se Nadzorni odbor Javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla sastoji od predsjednika i dva člana od kojih su predsjednik i jedan član iz reda osnivača ustanove, a jedan član iz reda zaposlenika ustanove nije bilo moguće provesti proceduru izbora i popunjavanja Nadzornog odbora, tako da je neophodno izvršiti poništenje javnog oglasa i raspisati ponovni javni oglas.

Tuzlarije


Vlada TK donijela je Odluku o poništaju postupka dodjele ugovora za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji poslovne zgrade u Ulici Rudarska 65 Tuzla. Potupak je poništen jer je broj primljenih prihvatljivih ponuda manji od tri i ne osigurava stvarnu konkurenciju za planirani ugovor, što propisuje Zakon o javnim nabavkama. Javna nabavka za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji poslovne zgrade u Rudarskoj 65 Tuzla, sprovešće se putem ponovljenog otvorenog postupka sa objavom obavještenja u Službenom glasniku BiH”. Vlada je donijela Odluku kojom pokreće ponovljeni otvoreni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji poslovno-administrativnog objekta u Ulici Rudarska 65, Tuzla, za potrebe smještaja Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona, u smislu Odluke Vlade Tuzlanskog, a u skladu sa Planom javnih nabavki.

Vlada je donijela Odluku o poništavanju Javnog oglasa i raspisivanju i utvrđivanju teksta ponovnog Javnog oglasa radi popunjavanja upražnjene pozicije jednog člana Upravnog odbora Javne ustanove Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća. Na objavljeni javni oglas prijavio se samo jedan kandidat koji nije ispunjavao uslove iz javnog oglasa. Budući da nije bilo moguće provesti proceduru izbora i popunjavanja Upravnog odbora neophodno je poništiti prethodni i raspisati ponovni javni oglas.

Vlada je donijela Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog oglasa za nominiranje kandidata za upražnjenu poziciju predsjednika Upravnog odbora JU Narodno pozorište Tuzla.

Vlada TK dala je saglasnost JU Univerzitet u Tuzli za prijem zaposlenika i zasnivanje radnog odnosa na radna mjesta laborant, sa SSS kvalifikacijom na neodređeno vrijeme i spremačica sa NK kvalifikacijom, na neodređeno vrijeme.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom daje predhodnu saglasnost Ministarstvu zdravstva TK za prijem dva državna službenika na upražnjene pozicije radnih mjesta stručni savjetnik za oblast farmacije i stručni savjetnik za vanbolničku i bolničku zdravstvenu zaštitu.

Vlada TK dala je saglasnost Općinskom sudu u Tuzli za prijem 2 namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme. Riječ je o višem referentu za operativno-tehničke poslove (daktilograf) i višem referentu za administrativno tehničke poslove u Odjeljenju za zemljišno-knjižne poslove.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Upravnog odbora JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona od 9.10.2014. godine o imenovanju Jahić Amira za vršioca dužnosti direktora
JU Direkcija regionalnih cesta TK, na period do imenovanja direktora u skladu sa zakonom, a najduže 6 mjeseci.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK