TUZLARIJE - BILTEN TK

16.10.2014.
Održana 19. Vanredna sjednica Vlade TK
Enes Mujić imenovan za predsjednika privremenog Nadzornog odbora Aerodroma Tuzla
Tuzlarije
Foto: Arhiva


Vlada Tuzlanskog kantona je na vanrednoj sjednici donijela Odluku o poništavanju oglasa za nominiranje kandidata za predsjednika i članove Nadzornog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona od 9.7.2014 godine.

Vlada je utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ u sastavu Enes Mujić, predsjednik i članovi Zekerijah Smajlović i Milenko Tadić. Skupština JP «Međunarodni aerodrom Tuzla» će imenovati Nadzorni odbor, na period do 90 dana, odnosno do okončanja zakonske procedure po objavljenom javnom oglasu za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora.

Vlada TK dala je prethodnu saglasnost za imenovanje Mirjane Marković, prof.muzike za člana Upravnog odbora Javne ustanove Narodno pozorište Tuzla, iz reda zaposlenih.

Vlada je utvrdila prijedlog kandidata za imenovanje člana Upravnog odbora Federanog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje a čine ga Merima Hajdarević, Azem Poljić, Emir Hujdurović i Sead Hasić. Prijedlog kandidata bit će proslijeđen Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike. Iz objedinjenih prijedloga svih kantona Vlada Federacije BiH imenovat će Upravni odbor Federanog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Vlada TK donijela je Rješenje o privremenom imenovanju Školskog odbora JU Osnovna muzička škola Tuzla na period najduže 90 dana.

Također su privremeno imenovani članovi Školskog odbora JU Osnovna škola „Hasan Kikić“ Gračanica na period najduže 90 dana.

Vlada TK razriješila i imenovala novog predsjednika i članove Školskog odbora JU Prva osnovna škola Srebrenik na period najduže do 90 dana.

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je prijedlog kandidata za privremeno imenovanje Nadzornog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju, na period do 90 dana u sastavu Muhamed Hadžić, dipl.ekonomista, Fahrudin Smajlović, dipl.ekonomista i Amir Duraković.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK