TUZLARIJE - BILTEN TK

24.10.2014.
Vlada TK
Sastanak premijera TK i predstavnika ˝Konjuha˝

Kako bi analizirali do sada provedene aktivnosti i ubrzali buduće korake, premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Samid Šarac, sastali su se jučer sa direktorom fabrike namještaja „Konjuh“ Ahmetom Suljićem i predstavnicima Sindikata ovog privrednog društva.

Posebna pažnja posvećena je do sada prikupljenim dionicama i stanju njihove utrživosti. Naime, uočene su određene prepreke formalne prirode, koje treba otkloniti kako bi dionice bile spremne za kupoprodaju.

Također, razgovarano je i o finansijskoj konsolidaciji ovog privrednog društva, posebno s aspekta približavanja 10. decembra, roka za podnošenje prijave za ulazak u postupak finansijske konsolidacije. S tim u vezi dogovoreno je da se ubrzaju aktivnosti na pripremi dokumentacije za otpočinjanje ovog procesa, bez obzira da li će Društvo prijavu podnositi kao društvo sa većinskim privatnim ili državnim kapitalom.

Na kraju je zaključeno da je finansijska konsolidacija put ka izlasku iz krize i pravac u kojem dalje treba ići, a „Vlada će pružiti punu podršku Konjuhu da kroz ovaj postupak dođe do ozdravljenja“, rekao je ovom prilikom premijer Umihanić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK